• Afvallen hypnose

Afvallen of je gewicht beheersen met hypnose

Als je bij Praktijk Mirror komt omdat je wilt afvallen of je gewicht wilt leren beheersen dan plannen we daar 4 tot 6 sessies voor. In eerste instantie kom je wekelijks en later zullen we meer tijd tussen de sessies plannen. Het doel van het traject is om jou inzicht te geven in het ontstaan van je gewichtsproblemen en deze ook op te lossen. Op die manier krijg je betere grip op je voeding – en/of beweegpatroon, wat jou uiteindelijk helpt om een gewicht te bereiken waar jij je prettig bij voelt.

 

Het juk van de jojo

Veel mensen lukt het wel om af te vallen, maar het verloren gewicht weet je ook telkens weer terug te vinden. Dan is al die moeite voor niets geweest, erg jammer! Op een lager gewicht blijven is dus uiteindelijk de kunst. De reden dat je geen blijvend resultaat haalt is vaak dat de bron van het aankomen in gewicht niet wordt aangepakt. Meestal zitten er emotionele triggers onder die jou aanzetten tot het grijpen naar ongezonde voedingsmiddelen of jou laten overeten. Dat kan bijvoorbeeld heel simpel zijn dat je altijd een chocolaatje kreeg om je te troosten toen je kind was. Of dat je gaat eten omdat je je emoties niet wilt toelaten.

Waarom hypnose?

Je eetpatroon en al je overtuigingen over eten en voeding zitten opgeslagen in je onbewuste brein. En je onbewuste brein is je meest trouwe dienaar. Alles wat jij aan je onbewuste vertelt, wordt klakkeloos aangenomen en in iedere gelijke situatie weer opgelepeld.

Om het voorbeeld van het chocolaatje te gebruiken. Jij hebt als kind een chocolaatje gekregen om je te troosten toen je bang was.  Je besluit op dat moment (onbewust): chocola troost mij. Het patroon wat vervolgens ontstaat is iedere keer dat je troost nodig hebt, je naar de chocola grijpt. Jaren later weet je al lang niet meer dat je als kind ooit dit besluit genomen hebt. Door met hypnose terug te gaan naar die eerste ervaring krijg je inzicht in de noodzaak tot chocola op crisis momenten en kun je je onbewuste brein vertellen dat het vanaf nu anders mag.

Hoe wordt de hypnose gebruikt?

Dit zal voor ieder persoon verschillend zijn. Het hangt er namelijk vanaf waar voor jou de triggers liggen die de problemen met je gewicht hebben veroorzaakt. Soms is het alleen een kwestie van het leren controleren van je eetmomenten en soms zullen we hypnotherapie gaan inzetten om de verankerde en belemmerende overtuigingen op te ruimen en om te buigen naar iets wat je beter dient.

Huiswerk

Om controle te krijgen over je voedingspatroon en/of bewegingspatroon is het nodig dat je zelf thuis ook aan het werk gaat. Het is de repetitie die ervoor zorgt dat de nieuwe overtuigingen vastgehouden worden. Daarom zal ik je onder andere leren jezelf in trance te brengen en met je onbewuste te spreken. Iets wat overigens ook nadien ook erg nuttig is voor allerlei andere zaken die je in jezelf wilt veranderen.

Is hypnose eng?

Nee, helemaal niet! Want je bent er gewoon met je volle verstand bij. Bovendien ben je ieder moment in staat om je ogen te openen, op te staan en weg te lopen als er iets zou gebeuren wat je niet wilt. Als je bijvoorbeeld naar je werk gaat of een andere welbekende route fietst of rijdt dan ben je vaak met je gedachten overal en nergens. Als je op je bestemming aankomt, dan weet je eigenlijk geeneens meer precies wat je allemaal bent tegengekomen. Maar stel dat er ineens een de hond de weg oversteekt dan ben je er gelijk helemaal alert bij en in staat om te reageren. Zo is het nou ook met hypnose, het is een staat van ontspanning waarbij je bewuste brein wat meer op de achtergrond blijft. Hierdoor is je onbewuste brein meer ontvankelijk voor suggesties en het opnemen van nieuwe gewoonten en overtuigingen.

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

Eén reactie

  1. Praktijk Mirror 12 februari 2017 om 14:51 - Antwoorden

    Deze reactie is onder een ander blog (over angst en hypnotherapie) geplaatst en kopieer hem hier nog een keer.
    Reactie van Marion:
    Ik was al enige tijd bezig bij een diëtiste die mij dmv mindfulness leerde anders te eten. Dus niet alles maar klakkeloos naar binnen werken , maar nadenken waarom je dit doet. Op zich werkte dat wel goed, maar toch miste ik nog iets. Mirjam ken ik al langer en las op een gegeven moment dat afvallen ook onder hypnose kon. Een beetje eng leek het mij, maar dat is totaal ongegrond. Het is juist heerlijk om in een totale ontspanning te komen en je bent er ook binnen 3 tellen weer uit.
    Maar wat het bij mij teweeg heeft gebracht dat ik na 3 sessies niet meer na hoefde denken wat mag ik wel en wat niet. Waar ik aan verslaafd was dat ik na het avondeten perse een handvol drop moest hebben. Mijn lichaam schreeuwde erom. Wanneer de droppot per ongeluk leeg was ging ik toch snel naar de winkel om het te halen. Na de eerste sessie legde mijn man zoals gebruikelijk de dropjes bij mij neer. Ik zei, neem ze maar weer mee, ik heb er geen trek meer in. Nu 3 weken verder heb ik nog geen dropje, koekje ofi ets anders ongezonds aangeraakt. En wat mooi is aan Mirjam, ze help de oorzaak weg te nemen die je uit het verleden hebt opgebouwd en dat was bij mij onzekerheid. Ook daar heeft ze mij vanaf geholpen. Ik kan het iedereen aanraden. Het is de bedoeling dat ik binnen 10 maanden mijn overtollige kilo’s kwijt ben en doe daar dan graag verslag van. Overigens ben ik al wat gewicht kwijt. Ik zeg, doe het, ik ben er nu al een blijer mens van.

Geef een reactie