Als je last hebt van een angst en je hebt het gevoel alsof je daar al je hele leven last van hebt, dan zou het kunnen dat je deze angst vanuit een onverwerkte ervaring in een vorig leven hebt meegenomen. Met een regressie naar de oorzaak of het ontstaan ervan, kom je achter de oorzaak en kan de ervaring alsnog verwerkt worden.

 Regressie

Een regressie, teruggaan in de tijd, kan naar een eerder moment in je leven maar dus ook naar een vorig leven. Het kan enorm veel inzicht geven om eens te kijken naar het vorige leven wat het meest van invloed is op het leven wat je nu leidt. Of het leven samen met iemand die het meest van invloed is op het leven wat je nu leidt met deze persoon. Zo ontdekte een cliënt waarom ze in dit leven zo’n hang heeft naar onafhankelijkheid en vrij zijn, omdat ze in een vorig leven vast zat in een soort keurslijf van verplichtingen en verantwoordelijkheden. Ik ontving van een cliënt haar verhaal over hoe ze met regressie van haar angst voor het donker af kwam. Ik mocht het delen:

Een verhaal uit mijn praktijk

Ik kwam al enige tijd bij Mirjam voor een healing. Ik ervaar daar veel ondersteuning van, het helpt mij verder in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik voel mij daarna heerlijk ontspannen.

Op het moment dat Mirjam de opleiding tot hypnotherapeut ging volgen, durfde ik haar te vertellen
( wat bijna niemand van mij weet) dat ik mijn hele leven ( 51 jaar) al bang ben voor het donker. Dat ik niet alleen naar zolder durfde en dat ik slapen alleen altijd als heel angstig ervaar. Maar ook als ik buiten in het donker wandel, autorijd etcetera. In mijn herinnering heb ik niets naars wat dat betreft meegemaakt, ik kon niet plaatsen waardoor het was ontstaan.

Regressie naar de bron

Aangezien ik veel vertrouwen in Mirjam heb, zijn wij samen via hypnotherapie terug gegaan naar het moment waarop deze angst is ontstaan. Het was een heftige ervaring, waarin ik goed en professioneel begeleid werd door Mirjam. Bijzonder om te ervaren dat je alles meemaakt alsof je wakker bent, maar wel teruggaat naar dit eerste moment.Hoe bizar het misschien ook klinkt, ik kwam terug in een vorig leven waar ik als meisje van drie jaar om het leven ben gebracht. Ik kwam midden in de angst en het verdriet en de pijn van het overlijden van mij als meisje van drie.

Ik wil verder niet over de details uitweiden. Nu een week of zes later weet ik niet meer wat mij overkomt. De angst is weg, ik ben niet meer bang, niet als ik alleen ben, niet in het donker en de zolder ontloop ik niet meer. Als ik dit van iemand had gelezen, was ik behoorlijk sceptisch geweest. Maar het resultaat kan ik niet omheen. Ik ben zo blij en zo dankbaar! Wat een verademing! Mirjam je bent een prachtig mens, dank voor je hulp!

Ook ervaren?

Wil je ook van je angst afkomen door middel van hypnotherapie? Neem dan contact met mij op. Het is niet altijd nodig om in regressie te gaan om van een angst af te komen. Er zijn ook andere methodes die gebruikt kunnen worden, maar net wat voor jouw angst de beste insteek is. Maar ook als je nieuwsgierig bent welk vorig leven jouw hier en nu het meest beïnvloedt kun je een afspraak maken.