Vanaf je geboorte wordt er een koffer voor je ingepakt. De koffer die je meeneemt op je levensreis als je eenmaal volwassen bent.

Voorbereiding op je levensreis

Je koffer wordt ingepakt door de mensen waarmee je opgroeit. Hoe meer je omgaat met deze personen hoe meer ze in je koffer stoppen. Deels stoppen ze bewust zaken in je koffer omdat ze denken dat je dat nodig hebt op je levensreis. Soms en misschien wel heel vaak, stoppen ze onbewust spullen in je koffer. Eigen pijn, eigen patronen, verwachtingen van de buitenwereld en ga zo maar door. Hoe dan ook wordt jouw koffer voor het grootste deel ingepakt door mensen die het beste met je voor hebben en die liefdevol willen bijdragen aan jouw levensreis. Inclusief jezelf, je stopt zelf ook van alles in je koffer waarvan je denkt dat het nodig is voor je reis. Als je eenmaal klaar bent om je levensreis te beginnen, neem je deze gevulde koffer met je mee.

Onderzoek je koffer

Vol goede moed en bepakt met een koffer vol spullen begin je je levensreis. De levensreis gaat niet altijd zo voorspoedig als je hoopt, het zit je tegen, je hebt het moeilijk. En dan ineens word je je bewust van die koffer die je met je meezeult. Zonder erover na te denken heb je hem meegenomen. Je hebt geeneens gekeken wat er allemaal in zit. Je besluit de koffer open te doen en je schiet van de ene verbazing in de andere. Er zitten allemaal spullen in die de koffer alleen maar verzwaren, die niet helpen op de reis. Wat moet je daarmee? Je kan toch niet zomaar die spullen eruit gooien die ze met zulke goede bedoelingen erin hebben gestopt voor jou?

Inzicht in je koffer voor levensreis

Ja maar, wacht even! Dit is toch jouw levensreis? Anderen hebben voor jou bepaald wat er in de koffer moet. Met of zonder goede bedoelingen, niet alles in de koffer is helpend voor de reis. En krijg nou wat, je hebt er ook zelf van alles in gestopt waar je eigenlijk niks aan hebt. Ja toen je het erin stopte was het wel logisch, maar nu eigenlijk helemaal niet meer. Het is hoog tijd om eens goed te gaan kijken wat je allemaal in je koffer hebt. Wat erin mag blijven en waar liefdevol afscheid van genomen mag worden.

Beter bepakt voor je levensreis

Terwijl je je koffer onderzoekt komt er van alles boven aan herinneringen en realiseer je je steeds beter wat je niet meer nodig hebt. Je komt tot de conclusie dat er eigenlijk ook nog wat zaken missen in je koffer. Je hebt niet alles mee gekregen wat je nodig hebt. En hoe mooi is het om erachter te komen dat je nu nog steeds je koffer kunt vullen met zaken die je nodig hebt op je levensreis. Je leert nieuwe vaardigheden, komt in contact met je lijf en je gevoel en zo vult de koffer met heel dingen die je had al en wat zaken die je niet had. Vanaf nu past je koffer veel beter bij hoe jij op reis wilt.

Hulp bij je koffer of levensreis

Soms kun je zelf je koffer onderzoeken, opruimen en opnieuw inrichten. Soms komt er zo’n chaos tevoorschijn als de koffer eenmaal opengaat, dat je zelf niet meer weet hoe je het moet aanpakken om orde op zaken te stellen in jouw koffer. Weet dan dat er altijd mensen zijn die jou kunnen helpen. Dat kunnen familie of vrienden zijn, maar ook mensen zoals ik die er hun werk van hebben gemaakt om te helpen bij het uitzoeken en sorteren van jouw koffer. Wil je een afspraak maken, neem dan contact met mij op. Ik help je graag. Misschien zie je op mijn pagina ook nog andere blogs die je kunnen helpen inzicht te krijgen in de inhoud van je koffer.