• Karmische relatie

Relatie van aantrekken en afstoten, vijf tips

‘To find your prince, you have to kiss a lot of frogs’. Of je kust telkens dezelfde kikker in de hoop dat hij/zij tóch je prins(es) blijkt te zijn. In dit blog wil ik het hebben over die relatie waar je maar niet los van kan komen. Het gevoel voor die persoon is enorm diep, maar toch op de één of andere manier werkt het gewoon niet. Een patroon van aantrekken en afstoten ontstaat. Periodes dat het goed gaat en periodes dat er weer afstand is. Dit kan lang  duren en je ongelukkig maken.

Zielsverbinding

Een element wat kan meespelen en wat je zelf vaak niet in de gaten hebt, is de volgende. Iedereen is vaker hier op aarde geweest. En zo ken je ook veel mensen die je nu om je heen hebt vanuit andere levens. En heb je positieve ervaringen gehad met iemand in een vorig leven, krijg je zodra je die persoon in dit leven tegenkomt gelijk een vertrouwd gevoel van blijdschap en herkenning. Met deze persoon bestaat een zielsverbinding. Het is ook mogelijk dat je op het eerste gezicht een antipathie tegen iemand hebt. Dat  werkt vanuit eenzelfde zielsverbinding, en deze personen komen vanuit een andere intentie op je pad. Maar daar ga ik verder in dit blog niet op in.

Liefdesrelaties

Zo ontstaan ook liefdesrelaties. Bij de ontmoeting opent het plakboek van de ziel en alle herinneringen stromen naar buiten. Een relatie van diepe verbondenheid ontstaat en het is een feest van ware liefde en zielsherkenning. Maar nu komt het, dit soort relaties kunnen alleen stand houden als het in dit leven óók van mens tot mens helemaal goed zit. En daar zit het hem vaak in. De liefde van de ziel voor die ander is diep en onvoorwaardelijke (vanuit de herinneringen van één of meerdere vorige levens), maar van mens tot mens werkt het niet. Je blijft maar hangen in een relatie van aantrekken en afstoten.

Karmische relaties

Ik noem deze relaties, karmische relaties. Een kenmerk van dit soort relaties is, dat één van beiden steeds maar blijft geloven dat ergens in die ander een heel mooi persoon huist, dat is jouw prins(es). En jij doet maar je stinkende best om die prins(es) naar buiten te krijgen. Want jij ziet zo goed die gouden zon van binnen bij de ander. En daar maak je gelijk de fout. De hoop dat de ander nog verandert, en die prachtige kant die jij zo goed kan zien tevoorschijn tovert, houd je vast in deze relatie.

Ik heb vijf tips voor je

Tip 1

Blijf je niet blind staren op het zielsgevoel. In dit soort relaties heb je eigenlijk een dubbele relatie. Eentje van ziel tot ziel en eentje van mens tot mens. Focus je vooral op de relatie van mens tot mens. Zoals deze man/vrouw met mij omgaat, is dat wat ik wil en wat ik nodig heb? Is het grootste deel van de tijd dat we samen zijn fijn en maakt me dat blij? Is het antwoord oprecht nee, vraag je dan af of je verder moet gaan met deze relatie. In dit leven hoeft het niet zo te zijn dat jullie samen horen te zijn, bijvoorbeeld omdat jij je in andere levens verder hebt ontwikkelt dan de ander en dat jullie daardoor niet meer op hetzelfde niveau zitten. Die ander heeft dan dit leven of zelfs meerdere levens nodig om weer op hetzelfde niveau uit te komen. Gun de ander de ruimte om dat proces te doorlopen en gun jezelf intussen iemand die volledig voor je gaat, en waarbij het van mens tot mens klopt.

Tip 2

Werk aan je eigenwaarde. Als je jezelf niet op waarde schat dan tolereer je veel meer van een ander dan als je weet wat je waard bent. Dat is ook vaak een oorzaak waarom je überhaupt in dit soort relaties terecht komt. Want diep van binnen gun jij jezelf niet iemand die je op een fijne manier lief heeft. Je plaatst jezelf lager dan de ander en laat toe dat de ander jou verder naar beneden haalt. Over het opkrikken van je eigenwaarde ga ik nog een apart blog wijden.

Tip 3

Vraag aan mensen die dicht bij jou staan en die jou een warm hart toedragen hoe zij aankijken tegen deze relatie. Vraag het alleen aan mensen die jou eerlijk zullen antwoorden en vanuit een zuiver gevoel. Het kan behoorlijk pijnlijk zijn om dan het antwoord te horen, maar het kan wel je ogen openen voor zaken die jij zelf misschien nog niet kunt zien.

Tip 4

Hou op te proberen om die innerlijke gouden zon, die mooie kant van de ander naar buiten te laten komen. Jij bent niet de degene die dat kan doen, dat kan de ander alleen maar zelf doen. En om dat te doen moet de ander zijn of haar eigen processen aangaan, levenslessen leren en andere keuzes maken in het leven.

Tip 5

Ga eens langs bij mij of een andere regressietherapeut en ga onderzoeken waar of hoe jullie ziels-connectie is ontstaan. Soms zit er een ziels-afspraak op die ontbonden mag worden. Een ziels-afspraak kan bijvoorbeeld zijn dat jullie als zielen hebben afgesproken er áltijd voor elkaar te zijn, dat is nogal wat! Je kunt je voorstellen dat dit enorm belemmerend kan zijn en ongezond voor je zielspad. Ook kan het krijgen van inzicht in een vorig gezamenlijk leven enorm veel helpen om perspectief te krijgen in jullie leven samen in het hier en nu en waarom het nu niet werkt.

10 september, 2016|Persoonlijke ontwikkeling, Relaties|

11 Comments

 1. Ivan 10 september 2016 om 09:45 - Antwoorden

  Mooi geschreven! Verklaart een hoop van mijn vorige relatie. Ben uiteindelijk toch maar een andere kikker gaan kussen die in dit leven wel bij mij past.

  • Praktijk Mirror 10 september 2016 om 10:11 - Antwoorden

   Goed gedaan! Jij hebt nu een hartstikke leuke kikker getroffen 😉
   Liefs, Mirjam.

 2. Annelies 10 september 2016 om 10:06 - Antwoorden

  Tja, das een diepe…ik snap heel goed wat je zegt. En ik erken dit ook. Zielen ontwikkelen zich per definitie niet gelijk. Maar de ziel waarmee ik nu te maken hebt voelt voor ons beiden als t vinden van onze andere helft. Ik heb idd mn inzichten al meer en hij leert nu met zulke grote sprongen. Het is ingewikkeld, maar wel alles waard..

  • Praktijk Mirror 10 september 2016 om 10:10 - Antwoorden

   Zoals ik jou lees zit de balans aan de goede kant, heel veel geluk met elkaar! <3
   Liefs, Mirjam.

 3. Helene 10 september 2016 om 13:49 - Antwoorden

  Lieve Mirjam,

  De spijker op de kop. Fijn dat we in november samen gaan onderzoeken wat er nog meer speelde in onze vorige levens en nog steeds invloed heeft op onze huidige.
  Veel succes met dit blog?

 4. Mimi 17 september 2016 om 09:51 - Antwoorden

  Dit is dus m’n grootste struikelblok.. En het inzicht is er volledig..maar..t lukt me (nog) niet om dit te accepteren, en heb geen hoop dat ik het ooit loslaat, beheerst m’n leven dit.. ben ooit bij je geweest, missch toch maar een afspraak opnieuw.

 5. Bo de Wolf 3 april 2018 om 00:09 - Antwoorden

  Ik zat in een ziels relatie die net over is, wat een pijn, haar echte ziel, kwam af en toe naar boven, en de verbondenheid was enorm en gelukkig,
  Denk dat ze weer in haar cocon zit !
  ze heeft de relatie verbroken, uit of the blue, kwam keihard binnen.
  Ze kon niet bij dat diepe gevoel komen, en zei de liefde die ik voor haar voelde zij ook wilde
  Bij het afscheid was het er weer, en toch uit.
  weet eigelijk niet of dat nog goed komt
  Bo

 6. Suus 21 november 2018 om 08:46 - Antwoorden

  Ik ben al 5,5 jaar met mijn tweelingziel. Zijn moeder heeft het eerste jaar alles kapot gemaakt. En hij was er niet tegen opgewassen. Nu al 4,5 jaar aantrekken en afstoten van samenwonen tot uit elkaar en dat ook al 4 keer. Emotioneel staat er niks meer overeind bij me. Wonen nu samen sinds april, hij is weer bezig met een anders huis. Eenmaal weg nu, stop ik er definitief mee, heb nog een dochter van 12 die het ook allemaal meemaakt. Was ik al zo dapper te gaan scheiden 10,5 jaar geleden, daarna 5 jaar vrijgezel en dan krijg je dit. Omdat moeders hun zonen slopen en er geen grens en vertrouwen meer overeind staat bij sommigen. En dan worden het narcisten.

Geef een reactie