Walking In Your Shoes (WIYS) is ontwikkeld door de Amerikanen John Cogswell (klinisch psycholoog) en Joseph Culp (acteur/director). Als iets dicht bij mij staat, dan is het wel deze methode. Daarom ben ik ook heel blij dat ik als facilitator deze methode heb mogen toevoegen aan mijn gereedschapskist van de energetische therapie. Met Walking In Your Shoes ga je uit je hoofd en in je lichaam. Je gaat als het ware in gesprek met wat jouw lichaam te vertellen heeft. En dat is veel! Want alles wat je meemaakt wordt niet alleen opgeslagen in je brein, maar ook in het celgeheugen van je lichaam. Ik zie het lichaam als een kompas, die door kleine signalen je de richting wijst. Het is het hoofd die de signalen vaak negeert en vanuit overlevingspatronen reageert. Hierdoor kom je in patronen terecht die je op een later moment in je leven niet meer dienen.

Werkwijze:

Tijdens de intake bespreken we waar je tegenaan loopt in je leven. Mocht je niet precies weten waar hem de kneep zit, dan starten we met een reading. WIYS is heel breed toepasbaar, bij mentale problemen maar ook bij fysieke problemen. Soms zit er een mentale oorzaak achter een fysiek probleem. Wel is het van belang om bij fysieke klachten eerst de huisarts te raadplegen.

Als duidelijk is wat de focus is, ga ik of jijzelf een ‘walk’ doen. Je stapt in de schoenen van de focus die we hebben besproken, en gaat vervolgens in het lichaam voelen wat er aan gewaarwordingen ontstaan. En geloof mij, iedereen kan het! Er kunnen emoties naar boven komen, fysieke sensaties, bewegingen. Soms snap je gelijk wat je aan het doen bent of waar je naar zit te kijken, maar soms kun je er geen chocola van maken. En dat hoeft ook helemaal niet, want het gaat niet om het verhaal wat erbij hoort. Iets in het lichaam wordt aangeraakt wat tot die tijd vast zat of ongezien was.

Na de ‘walk’ spreken we na wat je hebt gezien, gevoeld en hoe je dat hebt beleefd. Maar ook hoe je deze ervaring zou kunnen meenemen op je levenspad. En zoals eerder gezegd, soms kun je er geen chocola van maken en dat is ook helemaal ok. Het hoofd kan niet altijd woorden geven bij de taal van het lichaam.

Afspraak maken?

Op dit moment neem ik geen nieuwe cliënten aan. Het is daarom niet mogelijk om een afspraak in te plannen.